Kontakt

Credits

Välkommen till Malins & Lars

Starka partners!

Cold-Nose-Huskies är ett projekt med stora ambitioner. Vi skulle omöjligen kunna göra verklighet av detta projekt utan stöd från våra fantastiska partners. Vi vill därför presentera dem och berätta lite kort om hur vårt samarbete ser ut.

BOZITA ROBUR: VÅRT HUNDFODER

Ett optimalt och välbalanserat foder är väldigt viktigt för våra hundars välbefinnande och för att de ska ha tillräckligt med energi till att fungera optimalt som slädhundar. Dieten är – som i alla tävlingsidrotter - en viktig nyckel till framgång inom slädhundssporten. Vi kompromissar inte med våra atleters foder!

Bozita Robur är ett svensktillverkat superpremiumfoder framställt av hälsosamma råvaror av högsta kvalitet. Torrfodret är glutenfritt och innehåller en stor andel färskt kött som ger hög smaklighet och god smältbarhet. Det välbalanserade förhållandet mellan Omega -3/-6 fettsyror ger goda förutsättningar för pälsens glans och kondition. Viktiga antioxidanter skyddar kroppens celler och MacroGard®, en kolhydrat utvunnen från jäst, stärker immunförsvaret hos våra fyrbenta vänner.

Produktionsanläggningen som ligger i Vårgårda i Västergötland besöker vi regelmässigt. Här, där Sveriges lantliga hjärta slår, tillverkas Bozita Robur under noggrann kontroll.

Företaget följer strikt Sveriges stränga regler för djurhållning och djurfoderproduktion, vilket säkrar fodrets höga kvalitet och gör tillsatser av aromer och smakförstärkare överflödiga.

Bozita Robur ger våra hundar en fantastisk prestationsförmåga och vi kan inte tänka oss att ge våra hundar ett annat foder.

Hemsida Bozita Robur

– OFFICIAL SUPPLIER

MARMOT – FÖR ALLA ÄVENTYR

Funktionella kläder är helt avgörande för oss. När vi är ute på våra äventyr förlitar vi oss därför fullt ut på produkter från Marmot!

Företaget är grundat i USA och har i över tre decennier utvecklat och tillverkat innovativ och tålig friluftsutrustning. Kvalitet, tålighet och funktionalitet kännetecknar deras produkter.

För att kunna utveckla produkter som klarar tuffa äventyr ute i naturen hämtar Marmot inspiration och kunskap från bergsguider, idrottsmän och äventyrare.

Företagets motto är PEOPLE-PRODUCT-PLANET och Marmot har ett stort engagemang för ekologisk hållbarhet. I deras kollektion hittar man flertalet produkter från återvunnet polyester, ekologisk bomull och flera andra miljövänliga material.

Sedan år 2003 har Marmot Mountain Europe sitt europeiska huvudkontor i Schnaittach i Tyskland. Omgivna av den storslagna naturen i Frankiska Schweiz i norra bayern arbetar här ett team av kunniga och sportintresserade personer med att tillgodose behoven hos äventyrare och ivriga friluftsentusiaster.

Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Marmot, ett samarbete som vi nu har haft under flera år. Det känns tryggt och säkert att använda deras utomordentliga utrustning även under de mest extrema förhållandena. Vi är stolta Marmot-ambassadörer!

Hemsida Marmot

 

– OFFICIAL SUPPLIER

Den perfekta kanoten! Wenonah stödjer våra sommaraktiviteter med lätta och supersnabba kanadensare av absolut toppklass. Med kärlek och handgjord kvalitet från Minnesota i USA!

Hemsida Wenonah

 

– EQUIPMENT SUPPORT

När vågor och vind konkurrerar mot varandra kommer de handgjorda premium-kajakerna från Current Designs oss väl till pass. Ädel, lätt, säker, snabb. Made in USA!

Hemsida Current Designs

 

Frysa? Så onödigt! De varmaste underställen tillverkas av Woolpower i Sverige. I produktionen används uteslutande merinoull från får som garanteras en etisk djurhållning. Från garn till färdigt klädesplagg - allt lokalt tillverkat i Östersund.

Hemsida Woolpower

 

Ingen annan tillverkare av vinterskor för extrema förhållanden är så ofta på Nord- och Sydpolen som BAFFIN. Det är för oss ett övertygande argument! BAFFIN stödjer våra äventyr med verkligt varma och sköna vinterskor.

Hemsida  Baffin

 

Att vi bor i ett litet paradis har tyvärr fler än oss upptäckt – ett oräkneligt antal myggor kommer lite alltför ofta på besök under sommaren. För att skydda våra fyrbenta vänner från dessa plågoandar kommer Mosquito Magnet till undsättning.

Hemsida Mosquito Magnet

Oavsett om vi vandrar, fiskar eller jagar ger ThermaCELL myggskydd oss en myggfri tillvaro ute i det fria. Portabel, ljudlös, enkel att använda och mycket pålitlig.

Hemsida  ThermaCELL

 

Uppvärmningsbara inläggssulor mot kalla fötter. De uppladdningsbara batterierna är inbyggda i sulan. De stötdämpande sulorna styrs med en kabellös fjärrkontroll. Kalla fötter är ett minne blott!

Hemsida Heated Insoles

 

Batteridrivna värmehandskar och västar från NEVERCOLD håller kroppen varm i flera timmar. För vinteraktiviteter som pågår lite längre kan vi räkna med de icke-batteridrivna hand- och fotvärmarna.

Hemsida  Nevercold

 

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

– EQUIPMENT SUPPORT

COLD-NOSE-HUSKIES  |  Jonsudden 13 ∙  92493 Gargnäs Sweden  |  phone: 0046 70 287 85 02

Nyheter på facebook

– RACE-SPONSORS 2017 –

– OFFICIAL SUPPLIERS –

– EQUIPMENT SUPPORT –